2010. július 14., szerda

A vállalkozás profilja

Tulajdonképpen egy üzletet szeretnék nyitni. Egy faluban élek, ami egy kisebb város tőszomszédságában van, de közel van nagyváros is. A profilban még nem döntöttem, függ attól is, hol találok megfelelő üzlethelyiséget. Azért elképzelésem van, vagy egy bio-reform-egészségbolt, vagy egy használt ruha, főleg használt import gyermek ruházat.
S honnan a két ötlet?
- Arra alapozom, hogy a mai gazdasági helyzetben talán a használtruhával kereskedő vállalkozás idítása menne a leginkább. Ugyanakkor olvastam egy-két fórumon, hogy sokan gondoltak ugyan erre, meg látom is hogy elég sok nyílt mostanában. Szóval a kereslet nőtt, de rögtön ment utána a kínálat. Kérdés melyik van jelenleg túlsúlyban.
- A biobolt meg egy szerelem. Az életem fontos része az egészséges táplálkozás, és próbálom a családomat is ebben a mederben tartani, tudatos életre nevelni (amennyire lehet egy 3 évest, de erről bővebben talán majd később)

Itt a faluban inkább a turira lenne kereslet megítélésem szerint, a szomszéd városban viszont inkább a reformbolt lehet a nyerő (angol használtruhás van egy csomó, bár van amelyik igen jól megy).


Sajnos itt a faluban sok kis üzlet bezár. Megnyílik, egy darabig próbálkoznak, majd bezárnak. Van egy csomó kocsma, néhány zöldésges, és virágos. A többi valahogy nem élt meg. Jogos a kérdés, miért pont nekem sikerülne. De miért ne?


Vagyis a profil függ a településtől, de az meg függ, hogy konkrétan hol találok benne megfelelő üzletet. Itt a faluban sok üzlet halála hogy a kutya se jár arra. Az meg ugye nem hoz túl sok vásárlót. Szóval forgalmas hely kellene, ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni. A városban meg van forgalom, meg ezer üzlet is. Megint a kereslet-kínálat kérdése. Majd meglátjuk. Kiadó üzletek vadászatába keztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése