2010. július 14., szerda

Új üzlet nyitása - tanácsok

Hú, találtam egy tuti jó összefoglalót, hogy mire kell figyelni egy bolt megnyitásánál. Tanácsok:

1. Keress egy jó könyvelőt, aki elmondja milyen vállalkozási formában érdemes működtetni a boltot(bt, kft, egyéni v. stb.) megalapítani a megfelelő formát a többit elvileg a könyvelő rendezi APEH felé bejelentés stb. Ha nincs kereskedelmi eladói végzettséged (nemkell szakirányú) akkor vagy foglalkoztatsz valakit akinek van, vagy elvégzel egy ilyen tanfolyamot. Eladói végzettség nélkül nem működtethetsz boltot, a működési engedélyt nem adják meg ennek hiányaként.


2. Keress üzelethelységet, mégjobb ha nem kell keresni hanem rendelkezel vele, vagy a háznál ahol laksz ott alakítasz ki boltot. (a helység legyen üzletté nyílvánítva - tulajdoni lap)

3. Működési engedélyhez kell:
2009. október 1-től bejelentést kell tenni a jegyzőnek elektronikusan a nyitásról. Bővebben: www.magyarorszag.hu ez az új rendszer nem tudom hogyan müködik mert én még papírok tömtelegével mentem be az önkormányzathoz, ha nem ülnek rá a dologra, akár!! pár napon belül megkaphatod az engedélyt és ez is ingyenes tudtommal!

ÁNTSZ engedély nem kell! ha a ruházaton kívül nem lesz más, pl. ha már rágót, csokit árusít valaki akkor viszont már kell mert élelmiszerről van szó.



Hatósági ellenőrzés során kérhetik a következő dolgokat:

-Tűzvédelmi szabályzat kell!

-Városgazdálkodási szerződés kell!

-Pénztárgép, pénztárgépnapló, számlatömb, nyugtatömb kötelező tartani!



Egypár apróság ha már van bolt és belekötnek ill. büntetnek ha nincsenek kint:

-nyitva tartási idő

-nyitva-zárva tábla

-ha van lépcső kivülről, meg belülről is feltüntetni hogy Vigyázz lépcső!

-több helyre kiirni hogy a Termékek árai forintban értendőek és tartalmazzák az áfát! (csak! ezek hiánya miatt már büntették meg a szomszéd üzlettulajdonosokat)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése